Okosságok, tippek, tesztek, trükkök, bemutatások, hírek...

2015. április 18. 00:30 - Mazs1

Mi van veled ájfon?

(Előző blogról áthozott bejegyzés 2014.08.30.)

Sziasztok!

A mi nap, nézelődtem iPhone ügyben a használt oldalakon...és arra lettem figyelmes, hogy iszonyatosan fent van még az áruk.
  Amin a legjobban meglepődtem, azok a sima 4 és a 4S-ek voltak. Szomorú, hiszen a sima 4, kifutó darab és lassúcska is már sajnos, de mivel a piac igényli, így van rá kereslet bőven. Főképp a fiatalok körében elterjedt, azon fiatalok körében, akik nem engedhetnek meg maguknak egy újabb készüléket, vagy nincs olyan anyagi hátterük, mint akár az osztálytársuknak, akinek anyu, apu megveszi arany vagy platinakártyára...
Így aztán vesznek egy használt iPhone 4-et, mert az divat. Persze ez csak egy példa a sok közül, ki miért vesz ilyen készüléket.
   Egy valami biztos - 
Nekem még ingyen sem kéne. Most biztos azt mondjátok magatokban: -Hagyjad már...
Azt kell, hogy mondjam, nagyon nem éri meg a pénzét, a jelenlegi használt piacon.
Hogy miért? Mert még mindig ilyen 45-50 ezer magyar forintba kerül. Persze találni reális árú darabokat is, ami kb a 35 és 40 között van. (Az árak a cikk megírásakor értendőekHa engem kérdeztek, mennyi lenne a reális ár egy sima 4-re? 25, max 30. 
Gondoljunk bele, régi (4 éves) készülék. Nem jön ki rá már a 8.0. Meg, hát persze már lassú is szegény. Nekem volt egy, kb. 3 hónapja...és hát már borzalmas volt (2014 május) akkor is. Az akkuja 3G mellett kb. 4 órát, ha bírt. A közelségérzékelő már feladta a szolgálatot, a kijelzőben volt egy fehér halvány csík, ami persze vásárlásnál nem látszódott, mert napfény volt akkor. Maga a kijelző hiba meg inkább sötétben vált láthatóvá, akkor is csak fehér háttér használatánál.


  Aminek az árán szintén ki vagyok akadva, azok a 4S-ek. Nem érnek azok már sehol 60-70 ezer forintot. A reális áruk, inkább 40-50 ezer Ft szerintem, függő/függetlenségtől és tárhelytől függően persze. (Bár, inkább a 4S, mint egy régebbi sima 4.)
  Az a baj, ezekkel a készülékekkel, hogy tudásuk és felszereltségük ahhoz képest kicsi (az árhoz képest), jönnek már ki rajtuk a bajok sorba. Hogy mik is lehetnek ezek? Nézzük: 

  • Tartozékok anyaga biztos, hogy már mállik szét (kérdezem én, hol van itt a minőség? ilyet azért pl egy Samsung esetében nem nagyon látunk - Akár ha megnézünk egy régi Galaxy S i9000-es töltőt)
  • Érdemes megnézni az indikátorokat (beázás jelzőket). Van egy fent a füles csatijában és lent a töltő aljzatban. Alap esetben fehér, ázás esetén piros. 
  • A sima 4-eknek a home gombjuk már jó eséllyel tönkre ment vagy megy. Ugyan ez igaz a bekapcsoló/lezáró gomb alatti hártyára is. Könnyen átszakad, elég neki egy erősebb nyomás is. (ez ugye, a koruk miatt van) 
  • Gyenge, elöregedett akkumulátor. (Nem levehető az akkufedél, ezért a tulajdonos nem cserél benne aksit, vagy legalábbis nem jellemző. Inkább eladják és vesznek egy frissebb készüléket)
  • Hálózati problémák. (Hálózat vesztés, térerő gondok stb)
  Sajnos ezeknek az eszközöknek az ideje lejárt, akár csak az iPhone 3 és 3GS-en, annak idején. Persze nem mondom azt, hogy most azonnal ki kell dobni őket a kukába, de aki ragaszkodik az iPhonehoz, az gyűjtsön egy picit többet és vegyen egy 5-öst akár. Vagy, ha csak azért akarsz iPhonet, mert a spanodnak is az van és te is menő akarsz lenni, elárulom neked, nem leszel az. Semmivel nem tud többet mint egy androidos telefon, sőt... szerintem sokkal kényelmetlenebb sok esetben mint egy jó kis androidos telefon. Ott van a kis kijelző (ez van akinek előny), szerintem hátrány...a használható kijelző nálam, ott kezdődik, hogy 4 inch (minimum). Ott az iTunes és a vele való "szórakozás", amibe most nem akarok bele menni. Nincs Fm rádió, nem lehet küldeni bluetooth-on sem, stb stb sorolhatnám még a dolgokat. A másik pedig, hát az iPhone nagyon nagy egyéniség...minden 3. fiatalnak az van. Ha egyedi akarsz lenni, vegyél pl. egy HTC One minit. Na az egy stílusos és ritka telefon, és sokkal jobb is, mint egy 4 vagy egy 4S. (Igaz picit drágább is) 
- iPhone 4-re nem lesz elérhető a iOS8
Nézzünk egy pár hasznos tippet, pár alternatívát, mit is vegyünk a gondosan összekuporgatott pénzünkért, ami akár olyan tudást tud nyújtani, hogy a vásárlás után ne legyünk feltétlen csalódottak.(Abban az esetben, ha nem ragaszkodunk foggal körömmel az Apple termékéhez) 
  • Samsung Galaxy SII
  • Samsung Galaxy S3 mini
  • Samsung Galaxy S3
  • Samsung Galaxy S4 mini
  • HTC One X 
  • LG Optimus 4X HD
  • LG Optimus L9 vagy L9II
  • Sony Xperia M
  • Sony Xperia L
  • Sony Xperia S 
  • Sony Xperia T
  • Nokia Lumia 520, 620, 625, 720, 820 vagy akár 920
Ez csak pár gyors tipp volt. Mindegyik többet tud, vagy ugyan annyit, mint az iPone 4 vagy akár 4S. Használt árban jelen készülékek 25 és 50 ezer Ft között mozognak. De ha jobban megnézzük, vannak itt már 4 magos gépek is bőven. Ezek az androidos gépek azért is jobbak, mert nem tudnak olyan könnyen elavulni. Ha más nem, teszünk rá egy főzött romot aztán kész is a történet. (aki nem ért hozzá az ne tegyen ilyesmit).
  
Ha meg, akarunk egy zártabb, stabilabb OS-t akkor érdemes szétnézni az Windows Phone 8-as készülékek háza táján is.
Mindent összefoglalva, nem azt akarom mondni, hogy az iPhone készülékei rosszak lennének. Lehet találni jó állapotban lévőket, nincs velük baj. De gondolom senki sem a pénze ellensége, és neked sem mindegy, a pénzedért milyen tudású készüléket kapsz. Nem mindegy, hogy kapsz egy egy magos, 512 Ram-os 8Gb-os készüléket, amit még bővíteni sem tudsz, vagy kapsz egy 2 magos 1Gb rammal és 16GB rommal ellátott készüléket, amit akár még bővíteni is lehet. Na ez a nem mindegy.Érdemes elgondolkozni vásárlás előtt. 

 

Galaxy SII - iPhone4
 
Remélem tudtam azért segíteni valamit, főképp azoknak, akik vásárlás előtt vannak.
Címkék: iphone iphone4 iOS
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okostippek.blog.hu/api/trackback/id/tr107377458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Okosságok, tippek, tesztek, trükkök, bemutatások, hírek...
süti beállítások módosítása